ßßß



Składniki:0,5 kg zwykłych ziemniaków np.Irga0,5 kg czerwonych ziemniaków0,5 kg fioletowych ziemniaków1 duża biała cebula6 średniej wielkości ogórków kiszonych6 jajekSos:5 łyżek majonezu3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%sól,pieprzDodatkowo:posiekany szczypiorekPrzygotowanie: Ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować na miękko w mundurkach.Pozostawić do wystudzenia.Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie , obrać.Ogórki kiszone także obrać ze skórki.Cebulę posiekać drobno , jajka oraz ogórki pokroić w małą kostkę.Zimne ziemniaki pozbawić skóry , pokroić w większą kostkę.Sos: Majonez połączyć z olejem i kwaśną śmietaną.Doprawić solą i pieprzem.Wszystkie składniki umieścić w misce , wlać sos , dokładnie wymieszać.Sałatkę schłodzić w lodówce.Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.



Smacznegowięcej informacji na stronie :http://www.olejkonwenanse.pl/#OlejKonwenanse #OlejWielkopolski