Wyśmienita smażona kasza doprawiona ziołami ojca Mateusza z brokułem , szparagami i cukinią. Masło dodane na koniec smażenia dodaje kremowości i smaku.Danie które cieszy oko i podniebienie , jest lekkie i syte.Kaszę z warzywami możemy podać solo lub z gulaszem czy też smażonym kotletem.Składniki:200g. kaszy bulgur1 brokuł ( ok 500g.)1 pęczek zielonych szparagów ( ok.500g.)1 średniej wielkości cukiniaolejkokosowy do smażenia2 łyżki ziół ojca Mateuszasól , pieprz2 łyżki masłaposiekana natka pietruszkiPrzygotowanie:Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , odcedzamy.Warzywa myjemy.Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce , blanszujemy w osolonym wrzątkuBrokuła dzielimy na małe różyczki także blanszujemy.Cukinię kroimy w pół plastry.Na patelni rozgrzewamy olejkokosowy , przesmażamy cukinie , wsypujemy kaszę oraz przyprawy.Dodajemy brokuła oraz szparagi.Smażymy ok 5 min co chwila mieszając.Na koniec dodajemy masło , mieszamy do jego rozpuszczenia.Podajemy posypane natką pietruszki.Smacznego