Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 4 sztuk
mleko 1 szklanek
kasza kukurydziana 1 szklanek
pieprz ziołowy według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umytą
cukinię pokroić na plastry centymetrowej grubości. Moczyć chwilę w
mleku, a
potem oprószyć
solą oraz
pieprzem i obtoczyć w
kaszce kukurydzianej. Usmażyć z obu stron na jasnozłoty kolor na rozgrzanym
oleju. Przekładać na wyścielony papierem ręcznikowym talerz. Podawać jako gorącą przekąskę lub danie kolacyjne z dodatkiem
keczupu i
zielonej sałaty.Uwagi:
Cukinie można zastąpić
kabaczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: