ßßß Cookit - przepis na Kotleciki z młodych warzyw

Kotleciki z młodych warzyw

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 4 sztuk
mleko 1 szklanek
kasza kukurydziana 1 szklanek
pieprz ziołowy według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Umytą cukinię pokroić na plastry centymetrowej grubości. Moczyć chwilę w mleku, a potem oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w kaszce kukurydzianej. Usmażyć z obu stron na jasnozłoty kolor na rozgrzanym oleju. Przekładać na wyścielony papierem ręcznikowym talerz. Podawać jako gorącą przekąskę lub danie kolacyjne z dodatkiem keczupu i zielonej sałaty.
Uwagi:
Cukinie można zastąpić kabaczkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kotlety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10489/Kotleciki-z-mlodych-warzyw