ßßß

Składniki:500g makaronu łazanki500g. kapusty kiszonej500g. boczku parzonego500g cienkiej kiełbasy500g pieczarek2 duże cebule4 łyżki suszonego majerankusól pieprzPrzygotowanie:Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.Kapustę kiszoną gotować do miękkości, około 40 min, odcedzić, pokroić.Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.Pieczarki obrać, pokroić w plastry.Na suchej patelni przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę.Smażyć na rumiano.Dołożyć pieczarki , dusić do odparowania płynu.Na patelnie dodać kapustę kiszoną , smażyć kolejne 5 min. aż kapusta lekko się przyrumieni.W między czasie doprawić majerankiem, solą i pieprzem.Całość wymieszać z makaronem pozostawić kolejne 2-3 min na gazie dokładnie mieszając.
Smacznego