ßßß Cookit - przepis na Bezy z mascarpone i ďż˝mietanďż˝

Bezy z mascarpone i �mietan�

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kulinarny poradnik na walentynki e-book ...
Otwieram lodówkę i patrze co tam dziś w niej znajdę ciekawego. Kiełbaska ok niech leży , ser - no cóż zjem na kolację .OOOOOOOO białka no to teraz już wiem co zrobię. Babka o nie odpada może omlet eeeeeeeeeee nuda.Już wiem już wiem zrobię. Bezy i w dodatku przełożę je kremem.No to coś innego nie pamiętam kiedy takie robiłam.
Składniki:
białka 4 szt
cukier 3/4 szklanki
Krem:
mascarpone 300 g
śmietana 30% 200 g
ksylitol 2 łyżki Kłos-Pol
Wykonanie:
Białka ubijam na sztywno dodając partiami cukier.Przewracam miskę do góry nogami i nie wypada. Teraz przekładam ubite białka do rękawa cukierniczego końcówka gwiazdka. Formę płaską ( wyposażenie piekarnika) wykładam papierem do pieczenia i teraz spokojnie wyciskam z rękawa masę i robię kółka i wypełniam środki tak na płasko.Piekę bezy kolo 30 minut w 120 stopniach. Po 30 minutach zmniejszam na 100 i suszę godzinę. Wyjmuję z pieca i zostawiam by odpoczęły jakieś 15 minut.Miksuje serek mascarpone i dodaje ubitą śmietanę z ksylitolem. Łącze , wychodzi pyszny krem. Przekładam krążki bezy i przykrywam je drugim krążkiem.Bezy są pyszne w ten sam dzień i na drugi i na trzeci. Masie nic się nie dzieje, a beze można śmiało jeść łyżeczką .
Ps muszę wypróbować ksylitol w bezie, były by mniej kaloryczne, tylko ciekawe czy się ubiję.
piątek, 10 lutego 2017, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Pyszny deser idealny na różne okazję
Lubicie desery oj wiem to na pewno, dlatego dziś chce wam pokazać prosty i smaczny deser na bazie cappuccino . Czekoladowa warstwa: cappuccino o smaku cze
Drink bezalkoholowy o smaku limonki z dodatkiem Blue Curacao
Drinki bezalkoholowe dają prawdziwe pole do popisu , jeśli chodzi o kreatywność w ich tworzeniu. Nie tylko więc ich picie, ale i przygotowywanie staje się dobrą
Blok z białą czekoladą i krakersami
Postanowiłam zrobić coś słodkiego innego niż dotychczas aby zaskoczyć moja rodzinkę.Oto jest blok, inny niż wszystkie :) Biały z żurawiną orzechami i krakersami
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2017/02/Bezy-z-mascarpone-i-smietana.html