Wykonanie
Składniki :ok. 50 dag
wątróbki1
cebula, duże
jabłkosól,
pieprz,
liść laurowy, tłuszcz do smażenia( u mnie
smalec gęsi)
mąkaP rzygotowanie :Umytą, pozbawioną żyłek i osuszoną
wątróbkę oprószam
mąkąObieram
cebulę i
jabłkoNa gorący tłuszcz na patelni wykładam
wątróbkę i smażę z obu stron, pokrojoną
cebulę dokładam w momencie gdy przerzucę
wątróbkę na drugą stronę, wrzucam
liść laurowy, przykrywam pokrywką i smażę do lekkiej miękkości
cebuliNa drugiej patelni smażę krótko
jabłko pokrojone w cienkie plastry, aż lekko skruszejeUsmażoną
wątróbkę posypuję
pieprzem mielonym,
solą i
majerankiem, mieszamNa talerz wykładam
wątróbkę i
jabłko :)