ßßß
Porcja na jedną osobę4 wątróbki1 cebula1 słodkie jabłkosólpieprzmajeranekmąka do panierowaniatłuszcz do smażeniaWątróbki umyć, osuszyć na durszlaku, 2 łyżki mąki wymieszać ze szczyptą soli, szczyptą pieprzu i pół łyżeczki majeranku. Jabłko pokroić w plasterki cebulę w półtalarki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę, chwilę podsmażyć, następnie dodać jabłko podsmażyć je z obu stron ok minutę z każdej po czym zdjąć jabłka i cebulę z patelni. Podlać jeszcze raz tłuszcz, panierować wątróbkę w przyprawionej mące i ułożyć na rozgrzanej patelni, przysmażyć ok 2 min z jednej strony, obrócić , zmniejszyć ogień i przykryć wątróbki jabłkami i cebulką. Tak przykryte na wolnym ogniu smażyć ok 4-5 min.sprawdzić czy wątróbka juz gotowa . przed podaniem posypać natką pietruszki.