ßßß
Cookit - przepis na Wątróbka z majerankiem i jabłkiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wątróbka z majerankiem i jabłkiem
Składniki
Wątróbka
Cebula
Jabłko
Smalec
Mąka
Majeranek
Pieprz
Sól
Wykonanie
Często jak smażyłam
wątróbkę
dodawałam jedynie
cebulę
ale od dawna do
wątróbki
dodaje również
jabłka
i
majeranek
. Najlepiej do tego dania nadają się twarde i kwaśne
jabłka
. Ważne jest również żeby do smażenia użyć
smalcu
bo wtedy
wątróbka
smakuje naprawdę rewelacyjnie.Składniki:500 g
wątróbki
3
cebule
3
jabłka
1 łyżka
smalcu
mąka
do obtoczenia
wątróbki
majeranek
pieprz
sól
Wykonanie:
Cebulę
pokroić w
pióra
,
jabłka
obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki.
Wątróbkę
oczyścić, umyć i osuszyć.
Cebulę
usmażyć na
smalcu
,dodać
jabłka
,
majeranek
i
pieprz
, smażyć aż
jabłka
będą miękkie.
Jabłka
i
cebulę
zdjąć z patelni.
Wątróbkę
obtoczyć w
mące
i usmażyć na tłuszczu
spod
cebuli
. W razie potrzeby można dodać wiecej
smalcu
.Do
wątróbki
dodać
cebulę
z
jabłkami
, całość zagrzać i na sam koniec posolić.
Źródło:
http://mama-gotuje.blogspot.com/2014/12/watrobka-z-majerankiem-i-jabkiem.html
Przepisy powiązane
Pierogi z wątróbką i jabłkiem
Pierogi z wątróbką i jabłkiem
Pierogi z wątróbką i jabłkiem
Pierogi z wątróbką i jabłkiem
Pierogi z wątróbką i jabłkiem
Składniki powiązane (0)