ßßß
Składniki:1 jabłko½ dojrzałego awokado1 kiwi2 świeżego imbirusok z połowy cytryny1 -2 łyżeczki miodu1 ½ szklanki wody mineralnejWykonanie:Jabłko obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i wykrawamy gniazdo nasienne, wrzucamy do kielich blendera. Imbir i kiwi obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do blendara, wlewamy sok z cytryny, miód i trochę wody miksujemy do czasu uzyskania gładkiego musu, na koniec dolewamy resztę wody i jeszcze chwilę miksujemy.Smacznego!
O mnieAniela ... szczęśliwa mama i żona, hobbystycznie blogerka ... z wykształcenia inżynier, co pewnie da się zauważyć, czytając moje wpisy ... są krótkie i zwięzłe ... moją pasją jest jednak pieczenie i fotografia, mniej piśmiennictwo ;-).Staram się gotować smacznie i przede wszystkim zdrowo, chociaż przyznam się, że jeśli chodzi o desery to jednak często grzeszą kalorycznością. Ale cóż począć po prostu uwielbiam czekoladę, bezy, ciasta drożdżowe, kruche…i chyba wszystko, co słodkie :-). Rekompensuje te grzeszki zdrowymi sałatkami, koktajlami warzywno-owocowymi i przemycaniem do deserów wartościowych kasz i nasion.Zapraszam do odwiedzania moje strony, myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.