ßßß
            
        
(8 porcji)Składniki:1/2 średniej kapusty (300 g),posiekanej1×580 g puszka ananasa, odcedzonego i posiekanego na kawałki (zachowaj 2 łyżki płynu)½ szklanki jogurtu greckiego½ szklanki majonezu2 łyżki octu z białego wina2 łyżki cukrusól i pieprzPrzygotowanie:W średniej misce wymieszaj majnez, jogurt, ocet, 2 łyżki soku z ananasa, cukier i dopraw solą i pieprzem do smaku.Dodaj ananasa i kapustę i dokładnie wymieszaj.Przykryj miskę i włóż do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na godzinę.Smacznego!English version
Cabbage and pineapple slaw(8 servings)Ingredients:1/2 medium cabbage (300 g), shredded1×580 g can pineapple rings, drained and chopped (2 tbsp juice reserved)½ cup greek yogurt½ cup mayonnaise2 tbsp white wine vinegar2 tbsp sugarsalt and pepperPreparation:In a mixing bowl, whisk together the mayo, yogurt, vinegar, 2 tbsp pineapple juice from the can, sugar and season with salt and pepper to taste.Stir in the pineapple and cabbage and mix.Cover and refrigerate for 30 minutes to 1 hour.Enjoy!
Share the post "Surówka z kapustą i ananasem / Cabbage and pineapple slaw"


