Wykonanie
Share the post "Surówka z
kapustą i
ananasem / Cabbage and pineapple slaw"Dziś przedstawiam doskonały pomysł na jesienno-zimowy dodatek do każdego dania głównego. Chrupiąca surówka z
kapusty i
ananasa wymieszana z dressingiem
majonezowo-
jogurtowym z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Nawet mój ukochany, który generalnie nie lubi wszelkiej „zieleniny” do obiadu stwierdził, że ta surówka jest wyjątkowo smaczna 😉 Szybka, łatwa i przyjemna, polecam!Scroll down for recipe in English
(8 porcji)Składniki:1/2 średniej
kapusty (300 g),posiekanej1×580 g puszka
ananasa, odcedzonego i posiekanego na kawałki (zachowaj 2 łyżki płynu)½ szklanki
jogurtu greckiego½ szklanki
majonezu2 łyżki
octu z
białego wina2 łyżki
cukrusól i
pieprzPrzygotowanie:W średniej misce wymieszaj
majnez,
jogurt,
ocet, 2 łyżki
soku z ananasa,
cukier i dopraw
solą i
pieprzem do smaku.Dodaj
ananasa i
kapustę i dokładnie wymieszaj.Przykryj miskę i włóż do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na godzinę.Smacznego!English version
Cabbage and pineapple slaw(8 servings)Ingredients:1/2 medium cabbage (300 g), shredded1×580 g can pineapple rings, drained and chopped (2 tbsp juice reserved)½ cup greek
yogurt½ cup mayonnaise2 tbsp white
wine vinegar2 tbsp sugarsalt and pepperPreparation:In a mixing bowl,
whisk together the mayo,
yogurt, vinegar, 2 tbsp pineapple juice from the can, sugar and season with salt and pepper to taste.Stir in the pineapple and cabbage and mix.Cover and refrigerate for 30 minutes to 1 hour.Enjoy!
Share the post "Surówka z
kapustą i
ananasem / Cabbage and pineapple slaw"