ßßß


Składniki:300 g mąki gryczanej160 g mąki żytniej razowej100 g płatków owsianych błyskawicznych50 g sezamu170 g oleju kokosowego120 ml miodu z mniszka2 jajkaWykonanie:Szykujemy dwie duże blach z wyposażenia piekarnika, odcinamy dwa kawałki papieru do pieczenia, wielkości blach. Odstawiamy.Piekarnik nastawiamy na 180 st. C z termoobiegiem.Do większej miski wbijamy jajka, dodajemy olej kokosowy i wlewamy miód z mniszka. Mieszamy za pomocą trzepaczki (rózgi kuchennej). Do masy dodajemy mąki, płatki owsiane oraz sezam, mieszamy i zagniatamy ciasto (ciast nie trzeba podsypywać nie klei się do rąk). Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy bezpośrednio na papierze do pieczenia na grubość ok 3 – 4 mm. Rozwałkowaną masę przesuwamy razem z papierem na blachę i kroimy na romby, kwadraty lub trójkąty. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut lub do czasu aż ciasteczka się ładnie zarumienia. Upieczone ciastka odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Przechowujemy w słoiku lub szczelnej puszcze.Smacznego!