Wykonanie
Robiłam sok w sokowirówce i zostało mi sporo resztek. Postanowiłam je wykorzystać. Jak to często u mnie bywa,improwizowałam...
Ciasteczka wyszły dobre, lekko chrupiące, a co najważniejsze: bardzo zdrowe. Z powodzeniem mogą je jeść dzieci.Składniki na ok. 22 sztuki. Polecam zrobić z podwójnej porcji, bo szybko znikają ;).1 szklanka resztek z sokowirówki, np.
marchew (można zastąpić drobno startą
marchewką)7-8 łyżek zmiksowanych
płatków owsianych2 łyżki
sezamu2 łyżki
miodu1 łyżeczka
proszku do pieczenia4 łyżki
oleju (można dać więcej)6-8 łyżek
soku jabłkowego1
jajkoWszystkie składniki wymieszać.Formować małe, płaskie
ciasteczka.Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 20 minut w 180'C.