ßßß

Składniki:Ok pół opakowania ciasta francuskiegopasty z suszonych pomidorów (200 g)1 kula sera mozarella1 opakowanie szynki parmeńskiej (70 g)2 małe pomidorysól, pieprz, suszone oregano, świeża bazylia1 łyżeczka oliwySposób wykonania: Formę lekko natłuszczamy, wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy płat ciasta. wyłożone ciasto nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.15 minut w temp. 200C. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika. Rozsmarowujemy na nim pastę. Układamy pomidory pokrojone w plastry, różyczki szynki parmeńskiej. Mozarellę pokrojoną w plastry. Całość solimy, oprószamy pieprzem i oregano oraz skrapiamy oliwą. Tarte ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 5 minut, tylko by ser się rozpuścił. Przed podaniem dekorujemy bazylią. Smacznego