Propozycja dla łasuchów na diecieSerniczek raczej z tych niskokalorycznych i w dodatku bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Smakuje wyśmienicie! W podobnej wersji robię również borówkowy sernik na zimno, gruszkowy… wszystkie pyszne- polecam.Składniki:galaretkagalaretka brzoskwiniowa- 1 szt,brzoskwinia – 1 szt,jabłko – 1 szt.masa serowaser biały z wiaderka – 1/2 kg,jogurt brzoskwiniowy – 200 ml,dżem brzoskwiniowy – 2 łyżki,cukier – 1/2 szklanki,brzoskwinia – 1 szt,żelatyna – 5 łyżeczek.Przygotowanie:Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w gorącej wodzie – ilość wody o 30-50 ml mniejsza niż w przepisie na opakowaniu. Przelać do dużej miski. Wystudzić a następnie dodać oskrobaną i pokrojoną w kostkę dużą brzoskwinię i przygotowane podobnie duże słodkie jabłko. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Żelatynę rozpuścić w ok 120 ml wrzącej wody a potem dodać cukier i dokładnie rozpuścić.Ser z wiaderka wymieszać z 200 ml jogurtu brzoskwiniowego i dodać do masy jeszcze dwie kopiaste łyżki nisko słodzonego dżemu brzoskwiniowego.Wymieszać dokładnie a potem dołożyć oskrobaną startą na tarce o grubych oczkach brzoskwinię. Gdyby brzoskwinia była bardzo miękka lepiej ją pokroić w kostkę.Na koniec wlać do masy żelatynę z cukrem i wymieszać aż do całkowitego połączenia składników.Przelać masę na stężałą galaretkę i odstawić do lodówki na 2 godziny.Przed podaniem wstawić miskę na 1 minutę do garnka z ciepłą wodą aby sernik ładnie wyszedł z naczynia i dał się wyłożyć na paterę lub talerz. Smacznego.