Wykonanie

Uwielbiam
fasolkę szparagową i teraz jemy ją bardzo często. Najbardziej mi smakuje taka z
wody z
masłem i
bułką tartą, ale przygotowuje ją również w innym wydaniu. Tak sobie pomyślałam, że przygotuje taką niby
sałatkę do zjedzenia na ciepło, ale również na zimno będzie super smakować.
Fasolka z
kiełbasą,
czosnkiem i
parmezanem, mniam jakie to wyszło pyszne. Zdecydowanie do powtórki. Takie danie można podać do grilla, na imprezce czy na obiad w towarzystwie podpieczonej
bagietki.Zapraszam :-)Składniki:- 500 g
fasolki szparagowej - u mnie zielonej- 150 g dowolnej
kiełbasy- 50 g
parmezanu - lub innego
twardego sera-
sól,
pieprz- ząbek
czosnku- łyżeczka
masłaWykonanie:
Fasolkę kroimy na pół i gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie, odsądzamy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę
kiełbasę, przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. Patelnię wycieramy do sucha i rozpuszczamy łyżeczkę
masła, wrzucamy
fasolkę,
kiełbasę,
sól,
pieprz i chwilkę podsmażamy, aby
fasolka była ciepła. Dodajemy na koniec wyciśnięty ząbek
czosnku i chwilkę jeszcze mieszamy na patelni. Przekładamy
fasolkę na talerze i posypujemy startym
parmezanem.Smacznego.

