ßßß



Składniki:2 podłużne, pełnoziarniste bułki100 g sera halloumi1/2 małej żółtej cukinii1 łyżeczka oliwy z oliwek extra vergine2 łyżki konfitury z czerwonej cebuli do mięs i serów Stovit1/3 awokadogarść rukolikilka pomidorków koktajlowychSkładniki na winegret:1 łyżka oliwy z oliwek extra verginekilka kropel soku z cytrynysól morskaWykonanie:Składniki na winegret umieszczamy w małej miseczce. Mieszamy i odstawiamy.Cukinię kroimy na cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrojoną delikatnie skrapiamy oliwą.Bułki przekrawamy na pół, układamy przekrojoną częścią na patelni grillowej lub grillu i podpiekamy. Pieczywo odkładamy na deskę.Na patelnie wrzucamy plasterki cukinii, grillujemy po kilkanaście sekund z każdej strony. Odkładamy na deskę.Ser halloumi kroimy na około pół centymetrowe kawałki, grillujemy z każdej strony na złoty kolor.Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, dodajemy rukole i skrapiamy winegretem.Pieczywo smarujemy czerwoną cebulą, układamy wstążki grillowanej cukinii, kawałki awokado, sałatkę z rukoli i pomidorków oraz ser halloumi. Podajemy.Smacznego!Tu znajdziecie więcej pomysłów na zastosowanie konfitury z czerwonej cebuli.