Wykonanie

Uwielbiam owsiankę i chyba to już nigdy się nie zmieni. Pamiętam, że jako dziecko jej nie znosiłam a jak mama nam ją robiła to uciekałam z krzykiem, nie wspomnę już o przedszkolnych śniadaniach. Teraz mogłabym jeść takie pyszności codziennie. Owsianka w
sumie jest bardzo łatwym i prostym danem i
daje nam wiele różnych możliwości. Możemy ją przygotować jak tylko chcemy, upiec w piekarniku lub po prostu ugotować w garnku, czy przyszykować jej szybką wersję rano. Wystarczy naprawdę tylko kilka minut. Nie ma nic pyszniejszego jak takie śniadanie, dające nam radość smaku i dodające mnóstwa energii, no i sycące na długo. Ja jak zjem owsiankę to od razu czuję się lepiej, siedząc 8 godzin w biurze przy komputerze naprawdę potrzebuję energii. Czasami zabieram porcję owsianki do pracy na drugie śniadanie,
powiem wam szczerze, że mój organizm dobrze znosi takie posiłki. A wy lubicie owsianki ? Przepis dodaje do akcji na fb Błyskawiczne Piątki .Zapraszam :-)Składniki:- 60 g
płatków owsianych- 40 g
płatków ryżowych- 100 g
maślanki- 200 g
wody- 1 łyżeczka
miodu- 1
banan- 100 g
borówki amerykańskiej- 1
nektarynka- 1 łyżeczka nasion chiaWykonanie:Do garnka wlewamy
maślankę i
wodę oraz wsypujemy
płatki owsiane i
ryżowe. Dodajemy łyżeczkę
miodu i mieszamy, zagotowujemy. Po 2-3 minutach od gotowania dodajemy połowę
owoców. Gotujemy jeszcze z 3 minuty na małym ogniu, mieszamy.Gotową owsiankę przekładamy do dwóch miseczek, dekorujemy
owocami i posypujemy nasionami chia.Smacznego.
