Wykonanie


Uwielbiam owsiankę. Jak byłam mała to jej wprost nienawidziłam. Jak Mama ją robiła to plułam na wszystkie strony. A teraz od jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie śniadania bez owsianki. Jest pyszna, bardzo sycąca i zdrowa.
Płatki owsiane są bogate w
białko, aminokwasy, dostarczają witamin, energii, pomagają w uczeniu się, przeciwdziałają zmęczeniu.Owies dostarcza magnezu, żelaza i poprawia funkcjonowanie naszego organizmu. W zdrowej, codziennej diecie powinny znaleźć się
płatki owsiane. Ja ugotowałam sobie
płatki owsiane górskie, są też błyskawiczne i one nie wymagają gotowania. Możemy je podać z dodatkami jakie lubimy -
owocami, ziarnami,
miodem,
czekoladą,
dżemem. Pyszności. Z podanych składników wychodzą trzy porcje owsianki.Zapraszam do wypróbowania :-)Składniki:- 100 dag
płatków owsianych górskich- 500 ml
mleka- łyżka
miodu- szczypta
soli- garść
borówki amerykańskiej-
nektarynka-
banan- prażone ziarna Euforia ZiarenkowoMieszanka Euforia zawiera ziarna konopi, które fajnie chrupią podczas jedzenia, są bardzo cennym składnikiem w naszej diecie,
słonecznik i
pestki dyni. Naprawdę pyszna mieszanka, którą polecam. Dostarczamy organizmowi kwasu foliowego, magnezu, potasu, fosforu, żelaza, cynku i miedzi a także witaminy. Owsianka z dodatkiem mieszanki ziaren Euforia bardzo mi smakuje, spróbujcie koniecznie. Dla każdego kto lubi ziarna będzie wspaniałym dodatkiem do dań.Wykonanie:
Płatki owsiane zalewamy zimnym
mlekiem, tyle aby przykryć
płatki i odstawiamy pod przykryciem na noc. Rano w garnku podgrzewamy resztę
mleka, dodajemy szczyptę
soli,
miód i
płatki i gotujemy mieszając na małym ogniu, wystarczy 2-3 minuty. Owsiankę przekładamy do misek, dodajemy ulubione
owoce, ziarna,
bakalie,
czekoladę, to co lubimy. Jak wolimy słodszą owsiankę to dodajemy więcej
miodu.Smacznego :-)





