Wykonanie
Maliny i
czekolada - dla mnie to już wystarczy ;-). Tym razem w postaci
ciastek bez dodatku
mąki. Chrupiące z wierzchu, ciągnące w środku, pyszne jak brownies, mocno
czekoladowe!
Maliny są kropką nad 'i' :-). Bardzo polecam!Składniki na 24 sztuki:3
białkapół szklanki
kakao2 szklanki
cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z
waniliiszczypta
soli100 g ciemnych chocolate
chips lub posiekanej
gorzkiej czekolady100 g
mlecznych chocolate
chips lub posiekanej
mlecznej czekolady200 g
malinW naczyniu umieścić
białka jajek,
kakao,
cukier puder,
wanilię,
sól. Wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej do połączenia. Dodać chocolate
chips lub posiekaną
czekoladę i wymieszać.2 blachy do
ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać
ciastka o średnicy około 3 cm (ciasto się rozleje i będą większe) w sporych odległościach od siebie.
Maliny porwać na małe cząstki i ułożyć na ciastkach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 13 - 15 minut (w zależności od rozmiaru), do wypieczenia. Wyjąć z piekarnika i ściągać z blachy dopiero po całkowitym wystudzeniu (wcześniej nie będzie to możliwe).Przechowywać do 3 dni w zamkniętym pojemniku (bez
malin do 7 dni)Smacznego :-).
Źródło inspiracji - aseasyasapplepie.com, z moimi zmianami.