ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 100 gramówbiałka 5 sztukcukier puder 200 gramówsól 1 szczyptaWykonanie:Połamana czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Wymieszać białka z cukrem i solą. Ubijać na sztywno w kąpieli wodnej, aż do osiągnięcia temperatury ok. 50 stopni. zdjąć z ognia i powoli schłodzić, stale ubijając. Białka polać stopioną, lekko przestudzona czekoladą i mieszać gumową szpatułka, aż w masie powstaną marmurkowe smugi. Na blachę, wyścieloną pergaminem nałożyć łyżką 20 dużych kleksów. Piec ok. 40 minut w 140 stopniach (bezy powinny być chrupiące, ale w środku miękkie). Ostudzić, przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: