Wykonanie
Zdecydowanie zaliczam je do
grona najlepszych babeczek i zarazem muffinek bo raz robię babeczki a innym razem muffinki. Pyszne, mięciutkie o bardzo dobrze wyczuwalnym smaku budyniu . Przepis z bloga Moje wypieki .

Składniki : ( na 12 sztuk ) Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej100 g budyniu w proszku ( bez
cukru )200 g
masła2 duże
jajka4 łyżki
mleka140 g
cukru ( można użyć mniej )100 g
maki pszennej1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody oczyszczonejMąkę,
sodę, proszek,
budyń przesiać do jednej miski.Osobno
masło ucieramy z
cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy po jednym
jajku cały czas miksując. Dodajemy
mleko oraz wsypujemy suche składniki. Mieszamy za pomocą szpatułki tylko do połączenia składników.Ciasto nakładamy do foremek. Pieczemy w temp. 170°C przez 20 minut lub do tzw. suchego patyczka.Smacznego :)A tutaj w formie muffinek