Wykonanie
Gdy za oknem szaro, buro i zimno, warto przygotować rozgrzewający obiad. Lekko pikantny. Aromatyczny. Już podczas przygotowywania wszystkim cieknie ślinka.Wykorzystanie i dyni i
ziemniaków powoduje, że wystarczy tylko dodać kawałek
mięsa i już: obiad dla niewegetarian gotowy.Inspiracja

Składniki:3
cebule750 g dyni500 g
ziemniaków1 niewielki
seler korzeniowy800 ml
pomidorów z puszki lub koncentratu passata5 cm kawałek
imbiru6 ząbków
czosnku5 łyżek
oleju2 łyżeczki
soli1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka kuminu1/2 zmielonego
czarnego pieprzu1 łyżeczka
curry
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz i pokrój w piórka i podsmaż na
oleju. Dodaj obrany i posiekany
imbir oraz
przyprawy. Po kilku minutach do garnka włóż obrane i pokrojone w duże kawałki warzywa, rozgnieciony
czosnek,
pomidory i duszę na średnim ogniu około 25-30 minut.Możesz podać z
ryżem,
kaszą, z
mięsem... Tak, jak lubisz :)