Wykonanie
Ciepełko, prawda? Uwielbiam pogodne, letnie wieczory... Wyciągamy grilla i cieszymy się nie tylko pysznym jedzeniem, ale i wspólnie spędzanym czasem, własnym towarzystwem... Tym razem spotkaliśmy się "nad" szaszłykami... Lekko zrumienione, pachnące warzywami i
dymem... Do tego zimne
piwo... ;)

Składniki:
filet z kurczakaczerwona paprykapomidorki koktajlowe1/2 szkl.
olejusólpieprzświeży
tymianek2 ząbki
czosnku
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka umyj, osusz i pokrój na dużą kostkę. Włóż na kilka godzin do marynaty przygotowanej z
oleju, zmiażdżonych ząbków
czosnku,
tymianku,
soli i
pieprzu.
Paprykę pokrój w dużą kostkę.
Pomidorki odszypułkuj i umyj.Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno
mięso,
pomidorka,
mięso,
paprykę,
mięsko,
pomidorka...Grilluj z obu stron po 10-15 minut - do lekkiego zrumienienia.