Niedawno był przepis na puree z dyni . Dziś - propozycja jego wykorzystania. Wilgotne, puszyste, delikatne o cynamonowym aromacie. Dynia jest niemalże niewyczuwalna. Może uda się Wam pozyskać nowych fanów dyni? Przepis idealny na Halloween ;)Składniki:1,5 szkl. mąkikubek (250-300 ml) puree z dyni2 jajka2 łyżeczki cynamonuszczypta mielonego imbiruszczypta mielonej gałki muszkatołowej3/4 szkl. cukru1/3 szkl. oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliSposób przygotowania:Wymieszaj mąkę, proszek, sodę, cukier, sól, cynamon, imbir i gałkę. Jajka wymieszaj z olejem. Dodaj do mąki i wymieszaj z puree. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do papilotek. Piecz 25-30 minut w 180 st.