Pieczone ziemniaki z czosnkiem niedźwiedzim i cebulką prażoną. Piekły się na obiad razem z kurczakiem . Wykorzystałam produkty Skworcu . Wyszły pyszne, aromatyczne. Uwielbiam ziemniaki :-)Zapraszam :-)Składniki:- 1 kg ziemniaków- 6 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Skworcu- 6 łyżeczek cebulki prażonej Skworcu- 1 łyżka oleju- sól i pieprz do smakuWykonanie:Ziemniaki myjemy, nie obieramy. Kroimy w plastry i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy olejem, czosnkiem i cebulką. Mieszamy.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut - grzanie góra-dół, na koniec jeszcze 10 minut z termoobiegiem. Podałam z kurczakiem pieczonym, pomidorem i lampką wina.Smacznego :-)