ßßß
Dzisiaj na obiad było zdrowo i lekko. Ryba - pstrąg tęczowy smażony na patelni, bez panierki z ziemniakami z wody i surówką z kapusty. Wyszło pysznie. Ja osobiście nie przepadam za rybami, ale ta mi wyjątkowo smakowała.Ryba jest bardzo zdrowa i powinniśmy jej jeść jak najwięcej. Zawierają one kwasy nasycone oraz nienasycone, w tym kwasy omega-3. To one sprzyjają wzmocnieniu odporności i łagodzą procesy zapalne, pomagają w nadciśnieniu, miażdżycy i chorobach układu krążenia. Jedzmy więc ryby na zdrowie.Zapraszam :-)Składniki:- filet z pstrąga - mój miał ponad 600 g- przyprawa do ryby- szczypta soli- młode ziemniaki- koperek- cytryna- olej do smażeniaWykonanie:Rybę myjemy i przyprawiamy, odstawiamy na 2 godziny. Ziemniaków nie obieramy, myjemy pod wodą i gotujemy w osolonej wodzie.Rybę smażymy na rozgrzanej patelni, na łyżce oleju na rumiano, z jednej i drugiej strony. Podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem, i plasterkiem cytryny. Dodatek to surówka z kapusty.Smacznego :-)

