ßßß Cookit - przepis na Grillowany pstrąg podawany na grillowanych pieczarkach z koszyczkami z ziemniaków

Grillowany pstrąg podawany na grillowanych pieczarkach z koszyczkami z ziemniaków

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 pstrąg
przyprawa do ryb Kamis
sól
pieprz
so k z cytryny
20 dag pieczarek
olej
ziemniaki
do dekoracji
cytryna
pomidorki koktajlowe
Wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki myjemy kroimy na plasterki .
Na patelnię grillow ą marki Neoflam wlewamy dwie łyżki oleju rzepakowego. Na gorącej patelni grilluje pieczarki pod koniec grillowania doprawiam solą i pieprzem. Na tej samej patelni i oleju grilluję pstrąga.
Ziemniaki obieramy następnie kroimy w drobne paseczki. Formujemy kulki ktore smażymy w głębokim tłuszczu.
Na talerzu kładziemy grillowane pieczarki na których kładziemy pstrąga robimy dekoracje z kulek z ziemniaków, pomidorków, i cytryny .posypujemy suszonym koperkiem.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/05/grillowany-pstrag-podawany-na.html