Wykonanie

Dzisiaj na obiad było zdrowo i lekko.
Ryba -
pstrąg tęczowy smażony na patelni, bez panierki z
ziemniakami z
wody i surówką z
kapusty. Wyszło pysznie. Ja osobiście nie przepadam za
rybami, ale ta mi wyjątkowo smakowała.
Ryba jest bardzo zdrowa i powinniśmy jej jeść jak najwięcej. Zawierają one kwasy nasycone oraz nienasycone, w tym kwasy omega-3. To one sprzyjają wzmocnieniu odporności i łagodzą procesy zapalne, pomagają w nadciśnieniu, miażdżycy i chorobach układu krążenia. Jedzmy więc
ryby na zdrowie.Zapraszam :-)Składniki:- filet z
pstrąga - mój miał ponad 600 g-
przyprawa do ryby- szczypta
soli-
młode ziemniaki-
koperek-
cytryna-
olej do smażeniaWykonanie:
Rybę myjemy i przyprawiamy, odstawiamy na 2 godziny.
Ziemniaków nie obieramy, myjemy pod
wodą i gotujemy w osolonej wodzie.
Rybę smażymy na rozgrzanej patelni, na łyżce
oleju na rumiano, z jednej i drugiej strony. Podajemy z
ziemniakami posypanymi
koperkiem, i plasterkiem
cytryny. Dodatek to surówka z
kapusty.Smacznego :-)


