ßßß
Składniki:1 kg wydrylowanych daktylikilka łyżek likieru pomarańczowegokilka łyżek soku pomarańczowego2 łyżki kakao1 łyżeczka kardamonuszczypta chilliskórka otarta z pomarańczykakao do obtaczania
Sposób przygotowania:Daktyle włóż do malaksera i zmiksuj na gładką, zwartą masę. Dodaj likier i sok pomarańczowy oraz przyprawy. Dokładnie połącz - zagnieć jak ciasto. Smakuj i doprawiaj tak długo, aż efekt Cię zadowoli (możesz dodać imbir, cynamon, mielone goździki... itp. itd...)Gotową masę przełóż na minimum godzinę do lodówki, a następnie formuj trufelki. Obtocz je w cukrze pudrze lub ciemnym kakao. Możesz wykorzystać też mielone/siekane migdały, wiórki kokosowe...
Poniżej zdjęcie "warsztatowych sąsiadek" - piękne, prawda?