Mielone, jakie jest, każdy widzi... Każdy też ma swój sposób. Jedni doprawiają solą i pieprzem. Inni próbują przemycać smaki orientalne.Proponuję Wam dzisiaj przepis, który w szufladzie swoje już odleżał. Kiedyś wycięty z gazety, zapomniany... Dziś przetestowany może zostać Wam polecany w wersji ulepszonej :) Smacznego!Składniki:1 kg mięsa mielonego wieprzowego4 łyżeczki tartego chrzanu1 czerstwa bułka4 łyżki bułki tartej2 jajka2 czerwone cebule2 łyżki ketchupu2 łyżeczki majerankusólpieprzolej do smażeniaSposób przygotowania:Mięso wymieszaj z chrzanem, ketchupem, namoczoną i odciśniętą bułką, bułką tartą, drobno posiekaną cebulką, jajkami i majerankiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy zwilżonymi dłońmi formuj średniej wielkości kotlety.Są dwie wersje smażenia - na złoto ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym na patelni oleju lub w głębokim tłuszczu ok. 5 minut.Osobiście polecam Wam głęboki olej. Są rewelacyjne :)