Wykonanie

Sałatki ogólnie są bardzo fajnym, lekkim posiłkiem.Teraz zrobiłam
sałatkę ze
szpinakiem, grzankami i
jajkiem w koszulce.Składniki:~ 2 kromki
chleba (najlepiej czerstwego)~ 40g
świerzego szpinaku (garść)~ pół
pomidora~ dwie łyżeczki posiekanej
cebulki lub
szczypiorku~ jedno
jajko~
przyprawy
dwie kromki
chleba kroimy w małą kostkę i wkładamy do opiekacza na 4 min:)

Można też użyćpatelni teflonowej(bez tłuszczu-na małym ogniu) i tzrymać nad ogniem aż zdobędązłoty kolorLiście
szpinaku umyć pod bierzącą
wodą i osuszyć.Jak będą suchutkie - ułożyć je na talerzu.

Kolejno na
szpinaku ułożyć pokrojonego
pomidora, na nim
cebulkę. Opruszyć
solą i
pieprzem.Na tej warstwie ułożyć grzanki.Zamiast
pomidora można dać inne świerze warzywa (np.
paprykę,
ogórka)Następnie ugotować
jajko w koszulce ( małe wysokie naczynie wypełnione
wodą (3/4)doprowadzić do wrzenia- tylko tak alby za bardzoe nie bulgotało :pwbić do
wody jajko z jak najmniejszej wysokości, odczekać chwile i oderwać
jajkood dna, gotować 1 . 5 minuty, wyjąć(można zahartować w zimnej wodzie) i ułożyć na górze sałatki.Po przecięciu
jajka żółkto powinno się rozpłynąć po całej
sałatce :)Jeżeli dla kogoś
sałatka ciągle jest za sucha,można przyrządzić jakiś sosik,np. holenderski :)