Wykonanie
Jak grillowanie, to grilowanie, mam dla was kolejne szaszłyki, tym razem z
krewetek.potrzebne składniki:500g białych
krewetek Vannamei,sok z 1
cytryny,20 ml
oleju,po pół pęczka
koperku i
pietruszki,
sól,
pieprz cytrynowy,
papryka słodka,
papryka ostra,
pieprz cayenne ,
czosnek granulowany.sos koktajlowy:2łyżki
keczupu,1 łyżka
majonezu,
ostra papryka,
czosnek granulowany
Krewetki rozmrażamy, płukamy i osuszamy (mniej więcej 10 godzin wcześniej dobrze je wyjąć z zamrażarki).
Sok z cytryny,
olej,
przyprawy i posiekany
koperek i
pietruszkę blendujemy.W tak przygotowanej zalewie marynujemy
krewetki, przez przynajmniej 45 minut.Nabijamy je na namoczone wcześniej patyczki i pieczemy na grillu, aż złapią ładny różowy kolor.Podajemy skropione
sokiem z cytryny z sosem koktajlowym.
