ßßß Cookit - przepis na Sajgonki wegańskie

Sajgonki wegańskie

nazwa

Wykonanie

12:30
Składniki:
szklanka ryżu
pół szklanki granulatu sojowego
1/2kg pieczarek
2 małe cebule
4-5 ząbków czosnku
2 małe ostre czerwone papryczki chili
sól, pieprz, przyprawa "do mięsa mielonego"
2-3 łyżki sosu sojowego
Ryż ugotować. Granulat zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić. Czosnek, cebulę i papryczki bardzo drobno posiekać, podsmażyć na gorącym oleju. Dorzucić granulat, przesmażyć. Dodać grzyby i sos sojowy, dusić aż puszczona przez grzyby woda się zredukuje. Zdjąć z ognia, wymieszać z ryżem, doprawić. Teraz zwijamy sajgonki dosyć ciasno i wrzucamy na gotujący się olej. Smażymy na złoty/jasnobrązowy kolor.
Podziel się tym postem!
Może Cię zainteresuje:
Źródło:http://veganza-veganza.blogspot.com/2016/05/sajgonki-weganskie.html