Wykonanie
Ciasto naleśnikowe:20 dag
mąki tortowej2 łyżki
mąki kokosowej2 szklanki
mleka3 duże
jajka1 łyżeczka
cukru3 łyżki stopionego
masłaSzczypta
soliNadzienie:35 dag
kremowego twarożku ze
śmietanką1 łyżka
cukru2 łyżeczki
cukru z prawdziwą
waniliąDodatkowo:Miseczka ulubionych
owoców:
arbuz,
borówka,
winogron,
truskawkiMiód z mniszka do polaniaListki
melisy cytrynowej do dekoracjiSposób wykonania:Ciasto:Do miski wbić
jajka, wsypać
cukier i zmiksować na gładką puszystą masę, wlać
mleko, dodać przesiane przez sitko
mąki oraz szczyptę
soli, rozpuszczone
masło i zmiksować ciasto. Odstawić na godzinę aby odpoczęło.Po tym czasie smażyć partiami naleśniki na niewielkiej ilości
oleju na rozgrzanej patelni.Nadzienie:
Twarożek ze
śmietanką utrzeć z
cukrem, wymieszać z miseczka ulubionych
owoców, nakładać nadzienie na usmażone naleśniki zwijać w kopert, układać na talerzu, udekorować
melisą i polać
miodem z mniszka. Podawać od razu.Smacznego!


