Prosta i pyszna.Zrobiona z tego co "pod ręką" czyli dosłownie z 4 składników.Nie wymaga, ani dużo pracy, ani nakładów finansowych.Robię ją bardzo często do obiadu lub mięsa z grilla.Polecam bo jest pyszna!Surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej odsłonie :))Składniki:1 średniej wielkości kapusta pekińska3 ogórki konserwowemała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego1 marchewka1 łyżka majonezu1 łyżka śmietanykoperek lub natka pietruszkiszczypta soliszczypta cukruWykonanie:Pekinkę i ogórki kroimy (dowolnie). Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Groszek odcedzany z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, śmietanę, sól i cukier - wszystko do smaku, w ilości zależnej od tego jak lubimy. Wrzucamy posiekany koperek lub natkę. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce ok. 30 minut.