ßßß
Zdecydowanie jestem fanką połączeń słodko- kwaśnych. Dlatego bardzo przypadły mi do gustu te babeczki. Ciasto jest mięciutkie i bardzo puszyste. Wypełnione drobno pokrojonymi krówkami a na wierzchu kwaśny rabarbar i chrupiące płatki migdałów. Coś pysznego!Składniki:Suche:300 g mąki140 g cukru1,5 łyżeczki sody14 sztuk krówek drobno pokrojonychMokre:300 ml kefiru150 ml oleju2 jajkaDodatkowo:2 małe łodygi rabarbaruokoło 50 g płatków migdałowychRabarbar umyj, odetnij końce i pokrój w cienkie plasterki. W jednej misce wymieszaj suche składniki, w drugiej mokre. Do suchych przelej mokre i wymieszaj. Ciastem napełnij foremki tak do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułóż kilka plasterków rabarbaru i posyp płatkami migdałów. Piecz w 180*C około 25 minut.