ßßß


SKŁADNIKIDuża porcja3 szklanki mąki pełnoziarnistej1,5 szklanki kefiru4 jajka1 łyżeczka sody4 morele2 banany25 dag rabarbaru1/24 szklanki cukruolej do smażeniaWYKONANIERabarbar obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka zasypujemy cukrem. Podgrzewamy na ogniu do momentu, aż rabarbar zmięknie i puści sok.Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy sodę, kefir, jajka i mieszamy.
Morele i banany kroimy na nieduże kawałki.
Do ciasta dodajemy pokrojone owoce - mieszamy.
Dodajemy rozprażony rabarbar.
Mieszamy razem ze wszystkimi składnikami.Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej. Kładziemy łyżką drewnianą placki.
Placki odsączamy na ręczniku papierowym. Gotowe.

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.