Wykonanie

Wiosna nadeszła, piękna pogoda,również na talerzu.Należę go szczęśliwej grupy osób którzy mają dostęp do swojskich jajkurzych a od niedawna i kaczych, które rówinież zaczęłam wykorzystywać.Są one większe co wiąże się z dłuższym gotowaniem, ok 1-2 minutki więcej(zarówno do tych na twardo jak i na miękko ;-))

Składniki:(2 porcje):~ok 250g
pomidorków koktajlowych~4 kacze jaja/ 5 kurzych~2 spore garście
kiełków(u mnie
rzodkiewki i
rzeżuchy)~8
rzodkiewek~ posiekany
szczypiorek (2 łyżki)sos:~łyżka płaska
majonezu~3 łyżki
jogurtu naturalnego~pieprzWykonanie:
Jaja gotujemy do ulubionej formy: moją jest jeszcze wilgotne
żółtko,do wrządku wrzucam
jaja kacze i gotuje 8 minut, studzimy pod zimną
wodą i kroimy w plastry,
kiełki przemywamy pod
wodą, suszymydodajemy wszystko ze sobą.Polewamy sosem mieszając dokładnie
majonez z
jogurtem.
Pieprz na koniec
Kiełki rosną u mnie na parapecie, zachęcam do sasiania własnych