Wykonanie
Od jakiegoś czasu, moje
śniadaniowe hity są niezmienne. W tygodniu to owsianka słoikowa. Odkąd ją odkryłam, pakuję do niej wszystko. A w weekend to M. panuje w kuchni w
porze śniadania. Wtedy
mogę liczyć, na pyszną
kawę. Wolę śniadania na słodko, ale dziś zachciało mi się czegoś w bardziej wytrawnej formie. Zrobiłam cieniutkie omlety i postanowiłam zwinąć w nie jakieś pyszności. Pomysł okazał się lepszy niż się spodziewałam. Ja postawiłam na typowo warzywny środek. Ale dodanie
mięso lub np.
krewetek uważam za opcję godną rozpatrzenia.

Składniki: na każdy omlet:2
jajkaszczypta
soliszczypta
pieprzuszczypta
chiliśrodek:kilka różyczek
brokułagarść
szpinaku1
porsólpieprzchili- wg gustu
olej do smażenia- u mnie z pestek
winogronWykonanie:Z
jajek usmaż omlety. Odłóż je na bok.
Por pokrój w półplasterki i podsmaż aż lekko zmięknie. Dodaj wtedy kawałki
brokuła- większe różyczki podziel na mniejsze. Jeśli obawiasz się że
brokuły nie zmiękną tak szybko, może je podgotować. Smaż całość aż
brokuły zmiękną ale pozostaną jędrne. Dorzuć garść
szpinaku, przypraw
solą,
pieprzem i
chili. Podsmaż jeszcze chwilę. Wykładaj nadzienie na omlety i
zwiń w rulon. Podawaj ciepłe.Smacznego!