Wykonanie
Cześć =) Kolorowa
sałatka ze świeżych warzyw to dawka różnorodnych witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia, a jednocześnie wielosmakowa uczta dla podniebienia. Bazą są liście
sałaty, na przykład kolorowa mieszanka
młodych listków, albo porwane lub pokrojone liście
sałaty masłowej, rzymskiej, dębowej, czy nawet lodowej. Wykładamy
sałatę na indywidualne talerze, a na wierzch dodajemy inne warzywa, według upodobań. Aby taka
sałatka stała się sycącym, pełnowartościowym posiłkiem, warzyw musi być dużo oraz potrzebny będzie dodatek
białkowy. Tym razem jest nim pieczony
łosoś =)

Potrzebne będą:-
sałata- plastry
ogórka- plastry
pomidora-
szczypior- pieczony
łosoś (lub inna
ryba)-
sos sałatkowy (tu
musztardowy z
koperkiem)- świeżo mielony
pieprz-
kiełkiSposób wykonania:1) Wykładamy
sałatę jako dolną warstwę na indywidualne talerze / miski.2) Na to układamy pozostałe składniki i polewamy sosem.

Smacznego =)Agnieszka