Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Wafle maślano- kajmakoweMuffiny
czekoladowo kajmakowe »Postanowiłam upiec mniejsze babeczki z
jogurtem. Wyszły smaczne i ta wielkość też bardzo fajna.Składniki:
jajka 4 szt
cukier puder( zmielony
ksylitol) 1 szklanka Kłos-Pol2
jogurty truskawkowe po 200 g
mąka pszenna tym 500 Kłos-Pol 2 szklankibłonnik
kakaowy 2 łyżki Kłos Pol
olej 10 łyżek
olejek waniliowyproszek do pieczenia 1 łyżeczkaDodatkowo:3 foremki do pieczenia 6 cm x 20 cmKrok 1
Białka miksujemy na puch ze szczyptą
soli.
Żółtka miksujemy z
cukrem pudrem, dodajemy
jogurt i nadal miksujemy( najlepiej
mieć wysokie naczynie bo może pryskać). Dodajemy teraz przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia, ubitą piane z
białek na sztywno. Wlewamy
olej i aromat, mieszamy
łopatką.Krok 2Formy do babek natłuściłam
olejem. Ciasto podzieliłam na dwie równe części i do jednej dodałam błonnik
kakaowy(
kakao) i wymieszałam. Do foremek wlewałam na przemian jasne i ciemne ciasto. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut babeczki. Po upieczeniu i wystudzeniu posypałam je
cukrem pudrem(
ksylitolem).
czwartek, 21 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter