Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rurki ze
śmietaną i
czekoladąWarsztaty kulinarne z Develey ... »Kochani te
ciastka ostatnio zrobiły furorę w necie. Skusiłam się i zrobiłam je . Jak zwykle przepis trochę przekombinowałam , mimo to wyszły przepyszne :) .Składniki
ciastka pieczarki:- 2 szklanki
mąki ziemniaczanej-2 szklanki
maki pszennej typ 500- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia-150 g
margaryny rozpuszczonej- 3 łyżki
oleju- 2
jajka-10 łyżek
ksylitolu zmielonego (
cukier brzozowy dietetyczny ) Kłos - Pol-błonnik
kakaowy 1 łyżka Kłos - Pol-
olejek waniliowy 1 sztDo misy wsypujemy
mąkę pszenną i
proszek do pieczenia ( przesiewamy najpierw ).Dodajemy
mąkę ziemniaczaną.Wbijamy
jaja.Rozpuszczamy
margarynę i dodajemy przestudzona , wlewamy
olej.Wsypujemy zmielony
ksylitol , dodajemy
olejek waniliowy .Wyrabiamy rękoma ciasto .Dzielimy na mniejsze kawałki i " wałkujemy" jak na kopytka.Kroimy w mniejsze kawałki ( mi wyszło 102 szt).Rękoma formujemy kuleczki kładziemy ja na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Butelkę od
wody mineralnej sam dzióbek maczamy w błonniku i na każdej kulce dociskamy do połowy i tak mamy nóżkę od
pieczarki.Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach .
poniedziałek, 14 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter