Wykonanie

Składniki:3 filety (kupuję a'la
matjas w Lidlu), odsączone z
oliwy2 łyżeczki posiekanych
kaparów1 łyżeczka posiekanego,
zielonego pieprzu z zalewy1
szalotka, w kosteczkę5
korniszonów, w kosteczkępół łyżeczki
pieprzu syczuańskiego
olej lnianydo podania: pół
awokado1
jabłkokilka listków
tymiankuFilety pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami i zalać
olejem (od Was zależy czy tatar ma w nim pływać). Zostawić na dwa dni w lodówce, ale mieszać co kilka godzin.
Jabłka pokroić w plastry, posypać
tymiankiem i prużyć na suchej patelni, aż lekko zmiękną.Przed podaniem dodać do tatara pokrojone w grubą kostkę
awokado.Posmarować kromki
chleba domowym
majonezem. Położyć tatara i udekorować plastrami
jabłek