Wykonanie
Ostatnio mam mnóstwo energii, którą pożytkuję na zabawy z synem. Całe godziny spędzamy na układaniu puzzli, graniu, czytaniu, lepieniu- ciastolina wróciła do łask, i rysowaniu. Na dobre pożegnałam się także z kolejnym garnkiem, który Piotrek przystosował sobie do zabawy ciastoliną. Oczywiście był niezbędny. Przypomniało mi się, że ja
między innymi, wylałam na dywan mojej babci niebieski atrament więc zrezygnowałam z walki o garnek. Wiem, że mogło być gorzej... Zabawa zabawą ale obiad być musi. No i jest. Prosty, szybki ale za to bardzo smaczny.
Składniki:ok 100 g
makaronu spaghetti na osobę1 duża
cukinia1 ząbek
czosnku- drobno pokrojonykilka
suszonych pomidorówser pecorino
sólpieprzolej do smażenia- użyłam
oleju z pestek
winogronWykonanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente.
Cukinię pokrój w cienkie plastry- użyłam obieraczki do warzyw.
Pomidory pokrój na kawałki. Na
oleju podsmaż przez minutę
czosnek, następnie dodaj
pomidory i całość wymieszaj. Wrzuć
cukinię i smaż ja tylko chwilę żeby lekko zmiękła ale nie rozpadła się tylko pozostała jędrna i chrupiąca. Przypraw
solą i
pieprzem. Wymieszaj z
makaronem i posyp
serem. Podawaj od razu po przygotowaniu.Smacznego!