Wykonanie
Pogoda sprzyja więc zaczęłam biegać. Oj nie jest lekko, gdy ostatnio robiło się to 15 lat temu w liceum.
Póki co jedynie marszobiegi, bo co nagle to po diable i niema powodu, by przesadzać i nadmiernie szaleć. Szczególnie, że nawet marszobieg dał mi w kość.Kondycjo, gdzie jesteś? Wracaj raz dwa, bo idzie wiosna.Po bieganiu idealny będzie
twarożek, a nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmajstrowała przy nim i nie podkręciła ostrości. Nawet nie wiedziałam, że
chilli tak pasuje do
twarogu. Było przepysznie :)Składniki (na 4 porcje)250 g
twarogu1 pęczek
rzodkiewek1 zielony
ogórek100 g
jogurtu naturalnego2 łyżki
soku z cytrynypłatki chilliPrzygotowanie:
Twaróg rozgnieść z
jogurtem i
cytryną.Odłożyć 2-3
rzodkiewki do dekoracji, resztę zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do
twarogu.
Ogórka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Twarożek posypać z wierzchu
płatkami chilli tuz przed jedzeniem. Można posypać również
zieleniną -
szczypiorkiem,
koperkiem lub
rzeżuchąSmacznego!