Wykonanie
To ciasto zrobiłam już jakiś czas temu,ale nie miałam okazji wstawić go na bloga.Ciasto prezentuje się wyśmienicie i smakuje pysznie. Wspaniały dodatek do pysznej
kawy. Polecam wszystkim smakoszom ;) Krem jest na bazie
mleka w proszku, jest nieco zbity po wyjęciu z lodówki,ale wystarczy wyjąć wcześniej z lodówki i krem mięknie :)Wymiary blaszki: 34x24 cmCzas pieczenia: 20 minutTemp. pieczenia: 170 C


Składniki :6 jaj1/2 szkl.
maki pszennej1/2 szkl.
maki ziemniaczanej3/4 szkl.
cukru4 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
olejuKrem:2 szkl.
mleka w proszku1/2 szkl.
mleka1/2 szkl.
cukru300 g
masłaPolewa czekoladowa:50 g
gorzkiej czekolady5 łyżek
mlekaRozpuszczamy
czekoladę w kąpieli
wodnej.Do rozpuszczonej
czekolady wlewamy
mleko i mieszamy.Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto.

Sposób przygotowania:Ciasto :
Białka ubijamy, dodajemy
cukier,
żółtka,
olej i przesiane
mąki z proszkiem,
kakao.Wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia .Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temp. 170 CKrem:
Mleko podgrzewamy, dosypujemy
cukier i mieszamy do jego rozpuszczenia.
Masło ucieramy, wlewamy ostudzone
mleko i miksujemy na małych obrotach.Następnie wsypujemy
mleko w proszku i ucieramy.Ciasto
Mleczna Kanapka:
Biszkopt kroimy w poprzek i wykładamy na 1 placek, krem
mleczny,przykrywamy drugim plackiem.Polewamy rozpuszczoną
czekoladą 50 g z
mlekiem ok. 5 łyżek.Robimy esy floresy i zajadamy się ze smakiem na następny dzień :)Smacznego :)Przepis zaczerpnięty z gazety dla kobiet ;)