ßßß
Wracam do serii makaronowejKombinowałam z tą wersją makaronu jak koń pod górkę, ale efekt przeszedł moje oczekiwania :)/porcja dla jednej osoby/- 80g makaronu (najlepiej fusilli),- pół puszki tuńczyka w sosie własnym,- 2 ząbki czosnku,- sok z cytryny (ok. łyżki),- oliwa,- 2 średnie ogórki kiszone,- przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, mięta suszona.Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.Czosnek siekamy drobno i krótko smażymy na oliwie. Dodajemy sok z cytryny, a następnie tuńczyka. Ogórki kroimy w plasterki albo grubą kostkę i dodajemy. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy. Chwilę niech się razem podsmaży i jest gotowe.Może to połączenie brzmi dziwnie, ale smakuje bardzo fajnie :)