Wykonanie

Wracam do
serii makaronowejKombinowałam z tą wersją
makaronu jak koń pod górkę, ale efekt przeszedł moje oczekiwania :)/porcja dla jednej osoby/- 80g
makaronu (najlepiej fusilli),- pół puszki
tuńczyka w sosie własnym,- 2 ząbki
czosnku,-
sok z cytryny (ok. łyżki),-
oliwa,- 2 średnie
ogórki kiszone,-
przyprawy:
sól,
pieprz,
oregano,
bazylia,
mięta suszona.
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Czosnek siekamy drobno i krótko smażymy na
oliwie. Dodajemy
sok z cytryny, a następnie
tuńczyka.
Ogórki kroimy w plasterki albo grubą kostkę i dodajemy. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy
makaron i wszystko razem mieszamy. Chwilę niech się razem podsmaży i jest gotowe.Może to połączenie brzmi dziwnie, ale smakuje bardzo fajnie :)