ßßß

Składniki:2 papryki8 dużych pomidorówmłoda włoszczyznacebulapomarańczaczerwone wytrawne winooliwa z oliweksól morskapieprz
W dużym garnku gotujemy bulion warzywny.
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki. Układamy na posmarowanej oliwą blaszce. Posypujemy solą morską.
To samo robimy z papryką. Warzywa pieczemy 20-30 minut w 200ºC.
Pomarańczę myjemy i ścieramy z niej skórkę.
Cebulę kroimy w grubsza kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy wino. Następnie przekładamy ja do gotującego się bulionu warzywnego.
Upieczone warzywa przekładamy do zupy. Gotujemy 30 minut.
Dodajemy skórkę pomarańczową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze chwilę.
Na koniec koper i gotowe.Zupę możecie zblendować lub podać taką jaka jest:)Smacznego.