Wykonanie
Prosty sposób na lekkie, smaczne śniadanie to podpieczony w
jajku chleb na patelni. Ja wykorzystałam kilkudniowy, wieloziarnisty
chleb tostowy. Oczywiście można wykorzystać każdy inny czerstwy
chleb czy
bułki. Piekłam go na
oleju kokosowym.Na
olej kokosowy ma silne działanie antybakteryjne, a także grzybobójcze. Dzięki temu
olej kokosowy skutecznie hamuje rozwój szkodliwych bakterii, które są przyczyną próchnicy i infekcji jamy ustnej. Pomocny w walce z grzybicą stóp. Zwalcza
grzyby z rodziny Candida . Myślę, że warto zainwestować w kupno
oleju kokosowego. Jest dosyć
drogi ale wydajny.A oto jeden ze sposobów na wykorzystanie czerstwego
chleba.Składniki:1
jajko4 kromki czerstwego
tostowego chleba1/2 łyżeczki
oleju kokosowegoPrzyprawy:
sól,
pieprz, dowolne
zioła np:
oregano,
bazylia,
lubczyk czy
zioła prowansalskie.Wykonanie:

Na talerz wybić
jajko. Dodać odrobinę
soli,
pieprzu i dowolnych
ziół lecz nie są konieczne. Roztrzepać widelcem.Każdą kromkę zamoczyć w roztrzepanym
jajku z dwóch stron i kłaść na rozgrzany
olej.Smażyć do zrumienienia z jednej a następnie z drugiej strony.Jeść gorące bezpośrednio po upieczeniu.

Uwaga: Można na każdej kromce położyć kawałek
wędliny,
sera, plaster
pomidora itd.Ciekawostki:Jak wiecie
olej kokosowy jest najlepszym środkiem na odchudzanie . Pozwala bowiem pozbyć się nadwagi i otyłości (zwłaszcza tej brzusznej), gdyż nie odkłada się w postaci zbędnego tłuszczu, lecz jest wykorzystywany do produkcji energii i spalania kalorii.