Wykonanie
Skrzydełka z
kurczaka dzielę na trzy części. Na końcówkach gotuję
wywar na zupę, ramionka (to ta większa część) idealnie nadają się do panierowania, natomiast ze środkowej części przygotowuję zazwyczaj przystawkę. Skrzydełka można przyrządzić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.Składniki:

1 kg. skrzydełek1-2
jajkaolej do smażeniaPanierka:

1 łyżka posiekanych
orzechów,1 łyżka
płatków owsianych1 łyżka
otrąb żytnich1 łyżka
bułki tartej
Przyprawy:
sól,
pieprz czarny,
majeranek,
papryka słodka,
chili,
lubczyk,
rozmaryn.Wykonanie:

Ze skrzydełek odciąć końcówki.Pozostałą część przełamać na pół i przeciąć.Większą część zostawić do panierowania mniejszą odłożyć (przygotujemy je w inny sposób).Wymieszać wszystkie
przyprawy i natrzeć nimi
mięso.Wbić
jajka na talerz i rozbić je widelcem.Wymieszać w misce suche składniki na panierkę.Zanurzać
mięso najpierw w roztrzepanym
jajku a następnie w panierce.Kłaść na rozgrzanym tłuszczu i smażyć na małym ogniu.

Uwaga: Jeśli mam więcej skrzydełek to dzielę je na części. Końcówki odkładam. Wkładam do pojemniczka i do zamrażalki. Jak nazbieram ich więcej gotuję
wywar na zupę. Górną część tzw.”ramionko” panieruję. Niewykorzystaną część skrzydełka zamrażam i wykorzystuję je innego dnia.Koszt na luty 2016 r.Skrzydełka w cenie ok. 4 , 00 zł za kilogram plus pozostałe składnikito ok. +/- 5 , 00 – 6 , 00 zł.